Block Party tar hiphopen till Kulturkvarteret

Den 15 juni brakar det loss en gigantisk kvartersfest på Kulturgården - alltså på torget vid Kulturkvarteret. Block Party är en hyllar den lokala hiphopen med både musik av up-and-coming-artister, street dance, DJ och dance jam.

En man och två kvinnor står på träscenen framför Kulturkvarteret

Block Party är ett samarbete där Jon Daly Skoog och Anita Basha är drivande och Nafisa Mustaf Cali är en av artisterna som kommer att ta plats på scenen. Foto: Karin Foberg.

Den viktigaste anledningen till Block Party är att ge plats och utrymme åt en stor och kreativ grupp unga som inte är så synliga utanför sin egen sfär. Idén har tagit form i ett samarbete mellan producenten Jon "Jon Miljon" Daly Skoog från Pennysound Studio och Anita Basha, kulturpedagog och projektledare på Örebro kulturskola och KFUM Dans Örebro – Massive Community.

– Hiphop-kulturen och alla dess uttrycksformer är väldigt stor bland de här unga personerna och vi vill att det ska vara en del av Kulturkvarteret. De är en del av den här stan och det ska synas. Alla unga ska synas och höras, det här är integration på riktigt, säger Anita Basha.

Resultatet går av stapeln den 15 juni som ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, KFUM, Örebro kulturskola och Örebro bibliotek.

Stort behov av att mötas och inspireras

En annan stark drivkraft för att genomföra Block Party är att inspirera och skapa nätverk. Jon Daly Skoog berättar att Pennysound Studio´s nya studio har funnits i bara ett halvår, men har redan skapat väldigt starka samarbeten. Det finns ett stort sug efter mötesplatser och möjlighet till utbyten.

– Vi hoppas att det här kan vara starten för hiphop-scenen i Örebro. Vi har många unga lovande artister, men ingen tradition av livespelningar egentligen, säger Jon Daly Skoog.

Nafisa Mustaf Cali, med artistnamnet Nafisa, är en av de etablerade artisterna som kommer att uppträda. Hon har haft spelningar i många andra städer, men i Örebro har det inte funnits någon arena - hittills.

– Jag ser verkligen fram emot att stå på scenen här och jag hoppas att jag kan inspirera andra och att hiphopen i Örebro kan växa, säger Nafisa Mustaf Cali.

Senast uppdaterad:

Publicerad: