Höstlov på Kulturkvarteret

Under vecka 44 händer det extra mycket för barn och unga på Kulturkvarteret. Här har vi samlat alla kreativa aktiviteter - oavsett om du vill ha höstlov eller läslov. Givetvis är det fri entré till allt!

Tre skolbarn som läser en bok tillsammans

Skapa musik, bygga tittskåp och gå på sagostund med en brandman är några av aktiviteterna du kan göra under höstlovet 2023. Foto: Helene Grynfarb/Scandinav.

Här listar vi allt som händer på höstlovet och alla höstlovsaktiviteter har fri entré. Vill du veta fler detaljer om en specifik aktivitet så kolla in vår evenemangskalender. Utöver detta så har såklart både Stadsbiblioteket, Konsthallen och Kulturbistron öppet. Men tänk på att det är lite andra öppettider som gäller under Allhelgonahelgen.

Lördag 28 oktober

Scenlunch: projektet +93 - kl. 12.15–13 på Entréscenen

Välkommen att lyssna på en konsert med projektet + 93, ett projekt i Stockholm som riktar sig till unga som har flytt från Afghanistan och Iran till Sverige.

Filmvisning - Tre roliga sagor av Sven Nordqvist - kl. 13–13.50 i Fantasin

Kom på en mysig filmstund med Nasses taxi, Nasse hittar en stol och Hattjakten. Passar för barn mellan 3-6 år.

The Dark Knife - kl. 18–18.40 i Volymen FULLBOKAD!

En dans­föreställning om kvinnliga vampyrer som är läskiga, vackra och smarta. Med koreografier av klassisk balett och nutida dans uttrycker vampyrerna olika känslor som sorg, längtan och list. Från 12 år.

Söndag 29 oktober

Öppen ateljé: Bygg ett instrument - kl. 12–15 i Konsthallens ateljé

Inspireras av konsten i utställningen Drawing a Breath och prova på att skapa tillsammans med oss! Barn under 12 år är välkomna i sällskap med vuxen.

Måndag 30 oktober

Måndagar i Bubblan - kl. 15.30–19.30

Vår skaparverkstad i Bubblan är öppen för alla mellan 6-100 år. Barn under 12 år har med sig en vuxen som finns som stöd för barnets behov.

Tisdag 31 oktober

Bibblan spelar - kl. 10–12 i Impulsen

Biblioteket plockar fram sina bästa, roligaste och rysligaste brädspel, så kom och spela med bibblan! Passar från 6 år. Drop in.

Lilla bokrytmen - kl. 10–10.45 i Volymen FULLBOKAD!

En musik- och lässtund med höstkänsla som riktar sig till dig som har barn mellan 3-18 månader.

Öppen ateljé: Rita ljudvågor - kl. 12–15 i Konsthallens ateljé

Inspireras av konsten i utställningen Drawing a Breath och prova på att skapa tillsammans med oss! Barn under 12 år är välkomna i sällskap med vuxen.

Onsdag 1 november

Öppen ateljé: Bygg ett instrument - kl. 12–15 i Konsthallens ateljé

Inspireras av konsten i utställningen Drawing a Breath och prova på att skapa tillsammans med oss! Barn under 12 år är välkomna i sällskap med vuxen.

Storys & Snacks - kl. 15–17 på Barnavdelningen

Brandmannen läser sin favoritbok för dig. Vi bjuder på mellis. Du är välkommen att hänga kvar efter bokläsningen för att plugga, pyssla, spela spel eller fantisera om vilka spännande yrken du skulle vilja möta nästa gång. Passar för dig som är mellan 9 och 12 år.

Dubbel bokrelease med Kenneth Handberg - kl. 16.30–17.30 på Entréscenen

Intervju och högläsning ur bl.a. barnboken "Tantpatrullen" som riktar sig till åldrarna 9-12.

Torsdag 2 november

Öppen ateljé: Skapa egen musik - kl. 12–15 i Konsthallens ateljé

Inspireras av konsten i utställningen Drawing a Breath och prova på att skapa tillsammans med oss! I konsthallens ateljé kan du låna en iPad och experimentera med ljud och melodier till ett eget musikstycke. Barn under 12 år är välkomna i sällskap med vuxen.

Lysande plastvarelser till OpenArt - kl. 13–16 i Bubblan

Konstnären Karolina Oxelväg håller i en återbruksworkshop i Skaparverkstan Bubblan. Tillsammans dekorerar vi en ljusslinga som kommer att visas upp under OpenArt 2024. Alla är välkomna, vuxna och barn!

Fredag 3 november

Bygg spökhus och tittskåp i Bubblan - kl. 13–15

Fredagarna i skaparverkstaden är bara för barn. Från 5 år, alla i sällskap med en vuxen som finns som stöd för barnets behov.

Senast uppdaterad:

Publicerad: