Japan kommer till Örebro!

Under påsklovet 2022 kommer Kulturkvarteret att bada i manga. Mangadagarna kickar igång på fredag 8 april med vernissage med liveteckning på Entréscenen. Sedan är det fullt ös med mangaaktiviteter fram till tisdag - och utställningen kommer hänga ända fram till söndag 24 april.

Illustration: Lisa Medin.

Mangadagarna har en härlig blandning av innehåll som kan locka alla åldrar. De aktiviteter som riktar sig till en äldre målgrupp kör vi på helgen eller kvällstid, och de för yngre målgrupper är främst påsklovsaktiviteter på dagtid.

- Vi ser ju på utlåningen att det finns ett stort intresse för manga, men vi hoppas att bredden på våra evenemang under den här veckan lockar både den redan inbitne och den som är nyfiken på manga, säger Nanna Peterson, bibliotekarie på seriebiblioteket som arrangerar mangadagarna.

Det blir bland annat författarbesök av Alice Engström Rehnman, som tecknar serien Blodmåne och workshops med serietecknaren och illustratören Lisa Medin. Vi kommer att visa film, både för yngre och äldre. Det blir föreläsningar med forskare inom området manga som kulturfenomen och japansk konsthistoria.

Vaddå manga?

Manga betyder ungefär fria bilder och är det japanska ordet för tecknade serier. Här i Europa används ordet manga oftast om japanskproducerade serier eller serier i en speciell stil.

Senast uppdaterad:

Publicerad: