Lär dig aktuell teknik på Digitalidag 2022

Digitalidag är en årlig och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. I Örebro är det Stadsbiblioteket som ser till att den som vill lära sig mer får testa ny digital teknik på fredag den 14 oktober.

På fredag den 14 oktober arrangerar Örebro bibliotek Digitalidag 2022 på Kulturkvarteret - en nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar.

­– Som bibliotek arbetar vi för att fortbilda och möjliggöra digital delaktighet för medborgarna och därför ser vi till att Digitalidag arrangeras även här i Örebro under den här nationella temadagen, säger Maja Edberg, MIK-pedagog (medie- och informationskunnig pedagog) på Stadsbiblioteket.

Tanken är att dagen ska vara både lärande och inspirerande, därför har biblioteket bokat flera olika mässdeltagare på plats för att möta dig som besökare. Det är både myndigheter, organisationer och föreningar som visar sina digitala tjänster som kan underlätta i vardagen och svarar på alla tänkbara frågor.

Utrymme för kreativitet

Som besökare får du inte bara chans att lära dig vardagspraktisk teknik - det också att finnas utrymme för konst, kreativitet och eget skapande med digitala verktyg. Det blir både digital konstutställning, workshop med spännande digitala verktyg och möjlighet att testa att skapa med hjälp av AI.

Program

Se hela programmet för Digitalidag i evenemangskalendern.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?