OpenART förvandlar Kulturkvarteret med konst

I sommar förvandlas Örebro till en plats för möten mellan konst och människor när OpenART kommer tillbaka efter tre års uppehåll. Självklart är Kulturkvarteret en av platserna för nya uttryck och intryck med inte mindre än två stora konstverk - Som ringar på vattnet och Romantica.

Del av verket "Som ringar på vattnet". Foto: Karin Foberg.

Just nu växer årets upplaga av OpenART fram i Örebro och två konstverk har tagit form i vårt kvarter. Dessutom kommer ett flertal konstnärssamtal att äga rum på Kulturkvarteret under sommaren, det första redan den 20 juni. Mer information finns i vår evenemangskalender.

Hela entrén har förvandlats till en blå oas av det storskaliga verket Som ringar på vattnet av konstnärskollektivet Inuti. Konstverket, som skapats i ett antal workshops under två års tid, består av rockringar och återvunna textilier i färger som påminner om havet.

Flytande på Svartån finns konstverket Romantica av den lokala konstnären av Robert Söderqvist. Även det ett storskaligt verk - av ett landskap i perspektivform. Betraktarens perspektiv och upplevelse av verket skiftar även beroende på om verket ses uppifrån terrassen eller ståendes på trädäcket vid ån.

Senast uppdaterad:

Publicerad: