Örebro gjorde gemensam sak för Ukraina

Igår slöt både artister och Örebropubliken upp för att stötta de som drabbas av kriget i Ukraina. Tillsammans lyfte vi taket och Röda Korset samlade in över 42.000 kr. – Jag blir rörd och stolt av att se kulturens förmåga att samla så många människor för en gemensam sak, säger Karin Beckman, verksamhetschef för Kulturkvarteret.

Igår gick Konsert för Ukraina av stapeln inför en fullsatt läktare med givmilda örebroare. Syftet var att i en svår tid som denna kunna sprida lite hopp samtidigt som vi samlade in pengar för att hjälpa de som drabbas av kriget i Ukraina. Under söndagen fick Röda Korset i Örebro in drygt 42.000 kr.

– Pengarna går direkt till vår verksamhet på plats i Ukraina och omkringliggande länder. Sjukvårdskit, utbildning i första hjälpen, mat- och hygienpaket, vatten, gas och el är några av de insatser som behövs just nu, säger Johanna Ronström, verksamhetschef för Röda Korset i Örebro.

På mindre än två veckor skapades galan från idé på ett personalmöte till färdig produktion. Det gick vägen tack vara att så många varit måna om att hjälpa till och bidra, inte minst alla fantastiska artister på scen.

– Det känns fint att Kulturkvarteret kan vara en plats där människor kan kanalisera sin önskan om att bidra till nödställda såväl som till demokratiska värden, säger Karin Beckman, verksamhetschef för Kulturkvarteret.

Hann du inte swisha?

Det finns fortfarande möjlighet att bidra till insamlingen. Röda Korset Örebros swishnummer är dedikerat till insamlingen till förmån för arbetet i Ukraina under två veckor: 123 389 9572.

Senast uppdaterad:

Publicerad: