Upplev systrarna Adbåges FOLK på tre vis – som saga, dans och musik

På höstlovet ordnar Dansscen Örebro gratis föreställningar tillsammans med Kulturkvarteret. Under två dagar kan barn och deras vuxna uppleva Emma och Lisen Adbåges bok Folk: främlingar och vänner - nån du kanske känner på tre olika sätt. Som saga, dans och konsert.

Tre kvinnor står lutade mot en vägg

Britta Persson omgiven av författarna Emma och Lisen Adbåge. Foto: Märta Thisner.

Lördag 5 november visar danskollektivet Dansbandet upp resultatet av sitt residensarbete med föreställningen Folk - Dans och turer om figurer. Dansföreställningen, som passar allra bäst för 6–9-åringar, ges två gånger samma dag, kl. 11 och kl. 13.

— Vi valde att boka Kulturkvarterets största lokal för att vi vill ge så många barn som möjligt chansen att uppleva dans, säger Josiane Saade, planerare för Dansscen Örebro.

För den som inte känner till systrarna Adbåges bok finns chans att höra den innan föreställningen. Mari Molander, som länge arbetat som teaterlärare på Kulturskolan, håller sagostund på Entréscenen innan Dansbandet drar igång i Volymen.

Konsert med Britta Persson

På söndag 6 november kl. 13 kommer Britta Persson med band till Akustiken. För tre år sedan fick hon en Grammis för albumet Folk – dikter och toner om personer, där Britta stod för musiken Emma och Lisen Adbåge för texterna. Under den här konserten blandar bandet Folk-låtarna med nyskrivet material.

Det är fri entré till alla programpunkter men föreställningarna har begränsat antal platser så det gäller att anmäla sig i tid.

Senast uppdaterad:

Publicerad: