Live at Heart inleder invigningsåret

Den 4 september inleder vi vårt invigningsår med gratis inträde till Live at Hearts spelningar i Kulturkvarteret. Lördagen fylls även av aktiviteter i Stadsbiblioteket och ett gatukonstverk som knyts ihop i en ceremoni på Kulturgården.

Trummis med ett djurkranie på huvudet

Foto: Live at Heart

För att fira att Kulturkvarteret har öppnat så planerar vi för ett livligt invigningsår med flera gratisarrangemang utspridda under ett helt år. Upplägget bygger på att så många som möjligt ska kunna ta del av kulturen samtidigt som vi undviker trängsel. Startskottet går den 4 september med Live at Heart, gatukonst och barnaktiviteter i Stadsbiblioteket.

Klockan 13.00-13.30 håller vi en ceremoni på Kulturgårdens scen framför huvudentrén. Där knyts den tyska konstären Stephanie Hannas gatukonstverk, som löper från flera stadsdelar i Örebro, ihop som en symbol för att Kulturkvarteret tillhör alla Örebroare. Lennart Bondesson, ordförande i Kulturnämnden, håller tal.

Vid 17.00 drar kvällens Live at Heartspelningar igång på tre scener parallellt. Varje heltimme börjar nya akter på våra stora scener Volymen och Akustiken. Entréscenens program presenteras av P4 Örebro. Under dagen pågår även olika aktiviteter för barn och unga i Stadsbibliotekets skaparverkstad Bubblan. Detaljerat program för konserter och aktiviteter kommer längre fram.

Senast uppdaterad:

Publicerad: