Tränarderby mellan ÖSK och Degerfors IF i premiären av Lördagssamtalet

Möt Christian Järdler, tränare för ÖSK, och William Lundin, tränare för Degerfors IF, i ett samtal om fotboll på Entréscenen den 2 mars. Samtalet leds av Kenneth Handberg.

Kenneth Handberg leder Lördagssamtalet. Foto: Karin Wilkens.

Hur slutar Superettan? Varför är fotboll fortfarande så betydelsefullt? Och vad tycker tränarna egentligen om motståndarlagets hemort? Det är några av frågorna som Kenneth Handberg kommer att ställa till tränarna för Superettanlagen ÖSK och Degerfors IF – Christian Järdler och William Lundin.

Lördag 2 mars kl. 14 är det premiär för Lördagssamtalet på Kulturkvarterets Entréscen. Samtalet leds av journalisten och författaren Kenneth Handberg, känd från sin roll som politiker. Handberg är en stor fotbollssupporter som dessutom är uppvuxen i Karlskoga – mitt emellan lagens hemorter.

– Min uppgift är att både få till ett spännande samtal om fotboll och dess enorma påverkan på människors liv och att skrapa på ytan till människorna bakom de utsatta roller fotbollsledare har. Sen ska vi naturligtvis försöka skapa lite derbykänslor också – ÖSK och Degerfors kan inte mötas utan några tuffa närkamper, säger han.

Nytt koncept för en bredare publik

Lördagssamtalet är ett nytt koncept producerat av Kulturkvarteret som är tänkt att locka nya besökare genom otippade möten och ämnen för att vara i kultursammanhang. Att första temat är sportrelaterat är ingen slump.

– Vi vill göra något för den nya publiken som hittade oss i somras när vi visade damernas fotbolls-VM i entrén. Det blev en oväntat stor succé! Säger Jesper Hellqvist, produktionsledare på Kulturkvarteret.

Senast uppdaterad:

Publicerad: