Nu öppnar vi anmälan till Maker Faire Örebro

Helgen 7-8 september går Maker Faire Örebro av stapeln på Kulturkvarteret. Ta med ditt projekt, nyfikenhet och skaparglädje och var med!

Fem glada personer med verktyg och material i händerna

Projektgruppen för Maker Faire Örebro är taggade till tänderna, i mitten står projektledaren Anna Holm. Foto: Karin Wilkens.

Maker Faire är en mässa och upplevelsebaserad utställning som bjuder in alla som har någon form av skapandelusta. Här möts vi oavsett ålder eller om vi är nybörjare eller experter.

Det kommer att bli en helg då vi utmanar gränserna för skapande genom att dela, lära och inspirera tillsammans. Det spelar ingen roll om ditt projekt är stort eller litet, digitalt eller analogt, fulländat eller halvfärdigt. Alla är välkomna!

– Att vi arrangerar Maker Faire här i Örebro är lite av en dröm. Det ska bli så spännande att samla all kreativitet på Kulturkvarteret och se vilka möten som uppstår, säger Anna Holm, projektledare.

Mer om Maker Faire - en global skaparrörelse

Maker Faire är en rörelse där alla från teknikentusiaster, hantverkare och vetenskapsmän till slöjdare och garagepysslare möts. Här samlas nybörjare och experter i alla åldrar för att visa vad de har gjort och dela med sig av vad de har lärt sig. Det är en gemenskap som bygger på nyfikenhet, samarbete och påhittighet.

Maker Faire är en global och aktiv rörelse och bara nu i april sker det mässor i Philadelphia, Sardinien, Gent, Århus och Kyoto. Så rullar det på över världen och i höst är det alltså dags här hos oss på Kulturkvarteret. Läs mer om Maker Faire på deras webbplats.

Var med och skapa Maker Faire!

Nu är det dags att våga ta klivet att visa upp dina idéer och projekt. Det är helt gratis att ställa ut och platserna är attraktiva, så fundera inte för länge. Här läser du mer om förutsättningarna du har som deltagare och hur du anmäler dig.

Senast uppdaterad:

Publicerad: