Loney Dear kommer till In Meadows ears

Lördag 11 november bjuder Kulturkvarteret in till In Meadows ears – en helkväll i indie- och folkrockens tecken med bl.a. Loney Dear. En fristad där vi kan andas, drömma och uppleva kraften av musik tillsammans med kvällens fyra akter – ödmjukt handplockade av Meadows själv.

Medelålderns man med skägg och svarta kläder

Loney Dear har kallats "en av de mest uppplyftande, inspirerande och helande röster du någonsin kommer att höra", på lördag 11 november spelar han på Kulturkvarteret. Foto: Per Kristiansen

”In Meadows ears” är ett koncept som Kulturkvarteret tagit fram tillsammans med Christoffer Wadensten (musikern bakom Örebrobaserade Meadows). Den 11 november är det premiär för en unik kväll där publiken möter indie- och folkrock, svenskt hopp möter isländskt vemod och holländska popmelodier loopas.

– Äntligen kommer Loney Dear tillbaka till Örebro, och det är givetvis extra roligt att det är på Kulturkvartetes största scen, säger Jesper Hellqvist, produktionsledare på Kulturkvarteret.

Det började som en spellista

Det började som en spellista på Spotify där Christoffer Wadensten (musikern bakom Meadows) tipsade om sina favoriter inom indie- och folkrock. Det blev många "ledsna skägg" och artister som Wadensten mött under sina turnéer runtom i världen. Ur det växte en idé att lyfta fram några av akterna på en och samma scen och låta publiken få uppleva mötet.

– Jag har haft ynnesten att få möta och spela med så många begåvade musiker och det ska bli oerhört roligt att få sammanföra några av mina personliga favoriter på hemmaplan, säger Christoffer Wadensten.

Senast uppdaterad:

Publicerad: