Premiär för musikalen Relativitetsteorin

Örebro kulturskolas musikallinje tar sig an en uppmärksammad musikal, där Einsteins teorier används för att berätta om ungdomar och deras relationer. Resultatet blir svängigt, berörande och bitvis helt galet roligt.

Fördjupningslinjen Musikal. Foto: Gitte Östling.

– Jag tycker att man ska se musikalen för att alla kan relatera till något eller någon i den. Vilket gör att den känns väldigt äkta och nära en på något vis!

Så säger Agnes Palmér-Bergström, en av ungdomarna som spelar Relativitetsteorin, som är årets uppsättning med Kulturskolans fördjupningslinje Musikal.

I en halsbrytande akt berättar en grupp ungdomar om sitt liv och sina relationer, om kattallergi, bakteriefobi, stor passion, kompisgäng och föräldraförväntningar. Einsteins teorier om tid och kärlek är också med på ett hörn (eller flera).

Musikalen Theory of Relativity skapades 2015 av Neil Bartram och Brian Hill och har sedan dess varit mycket spelad världen över. År 2020 och 2021 blev den den mest spelade musikalen på high school i USA. I år får vi Musikallinjens version – där ungdomarna har varit med och satt sin egen prägel på karaktärerna och storyn.

– Alla kommer kunna identifiera sig med något som berättas och man får inte missa den fantastiska musiken… det får man bara inte! säger Anton Hellberg, en av musikallinjens elever.

Information

Orkester: Fördjupningslinjens kompband
Regi: Mike Crawford
Koreografi: Anette Waldner
Musikaliskt ansvarig: Katarina Josephsson
Svensk översättning: Elsa Fryklund

Senast uppdaterad:

Publicerad: