"Vem vill inte bo i en kommun med ett Kulturkvarter?"

Kulturministern talade vid lördagens ceremoni för Kulturkvarterets invigningsår. –Vem vill inte bo i en kommun med ett kulturkvarter? frågade Amanda Lind i sitt tal.

 Amanda Lind håller tal från en balkong.

Kulturminister Amanda Lind inledde Kulturkvarterets invigningsår. Foto: Karin Foberg.

Den 4 september höll Örebro kommun en ceremoni för Kulturkvarteret. Kulturminister Amanda Lind talade om vikten av en nystart för kulturen, något som Kulturkvarteret är ett viktigt exempel på.
–Denna smältdegel av kulturell verksamhet som nu finns här i Örebro, den behöver vi, sa Amanda Lind i sitt tal.

Även Lennart Bondesson, ordförande i Kulturnämnden, och kommunstyrelsens ordförande Kenneth Handberg talade om att kulturen inte är en välfärdsfråga.

Karin Beckman, verksamhetschef för Kulturkvarteret, beskrev den stora satsningen som en central del i ett demokratibygge;
–I det här huset vill vi sudda ut gränser, få nya perspektiv och skapa mellanmänskliga möten genom kultur. Det är vårt bidrag till det gemensamma demokratibygget.

Ett helt invigningsår

För att fira att Kulturkvarteret har öppnat så slår vi till med ett invigningsår med flera gratisarrangemang utspridda under ett helt år.
–Upplägget bygger på att så många som möjligt ska kunna ta del av kulturen samtidigt som vi undviker trängsel, berättar Henrik Andersson, produktionsledare för Kulturkvarteret.

Först ut var Live at Heart. Sedan fortsätter invigningsåret med fri entré till olika föreställningar och aktiviteter en lördag varje månad fram till Teckenspråkets dag den 14 maj 2022.

Senast uppdaterad:

Publicerad: